HTML

Egy hitetlen napjainak hordaleka

Ez a Blog a Hirszerszőn található népszerü blogom egy reszenek tükre. Mivel energiamat annak gondozása leköti, ide csak esetlegesen irok. Ha felkeltettem valaki figyelmét és és kiváncsi irományimra, kérem, hogy oda forduljon: http://hitetlentamaska.blog.hirszerzo.hu

Friss topikok

Linkblog

Günter Grass, és a magyar belpolitika

2012.04.07. 11:18 HitetlenTamaska

Idáig a témában megjelenő postjaimban (itt ) Günter Grass sokakat meglepő, általam melegen támogatott, az izraeli prevenciós háborút elítélő fellépéséről, és ezt követően a németországi  recepcióról szóltam (itt), kiemelve az ifjabb Augstein érett és rendkívül szimpatikus hozzászólását a vitához (itt), amiben az elutasítás falával szemben méltatja Grass igazságát és bátorságát.

 

Hasonló zavart hallgatással találkoztam Magyarországon, ami a jelen pártviszonyok között különösen érthető:

 

1.

Mind a Fidesznek, mind a vele szemben álló baloldali – liberális ellenzéknek égető szüksége van az USA jóindulatára, a magyar kormány által  teremtett súlyos külpolitikai elszigetelődés körülményei között. Egyik fél sem szeretne súlyosan hibázni, és magára vonni az „Aki Izrael állam vezetőinek politikája ellen szól, az ab ovo antiszemita” minősítést, amit azonnal megkaphat. Márpedig jelenleg az USA elnöke az elnökválasztási harcban  maga is a militáns izraeli vezetők túsza; Obama kínkeservesen egyensúlyoz és próbálja elkerülni a preventív háborút. Tehát mindkét oldal tudja, hogy az USA nagyon nem lenne hálás, és goromba hárításokba fogna, ha bármelyik fél Izrael elleni kritikákat fogalmazna meg.

2.

Így egyedül a Jobbik számára nyitott a pálya, hogy a társadalom által valóban érzett aggodalomról, ami a preventív háború tényleges bekövetkezése esetén realizálódhatnak  (az ártatlan halálos áldozatok miatti megrendülésen túl, kemény további olajár emelkedés, gazdasági recesszió, terrorista fenyegetés, szabadságjog korlátozás, a BRIC országok militarizálódása, szóval hosszú távú, súlyosan negatív következmények a mi számunkra ) őszintén szóljon, és ha netán ez a borzalom bekövetkezett, akkor joggal mondhassa: „Mi szóltunk előre, semmilyen más pártban nem volt erkölcsi bátorság és tisztesség, hogy szembe nézzen a bajokkal, és őszintén beszéljen”.

3.

Éppen ezért óriási politikai hibának tartom, hogy a páni félelemtől magunkat összerottyintva a kezdeményezést átengedjük a szélsőjobbnak, amelyik az eseményeken triumfálva, az eddig látottnál sokkal hatékonyabb kampányt lesz képes folytatni. Ha vallásos lennék azt mondanám az Isten áldja meg Günter Grass-t az ő bölcsességét, és bátorságát, kövessük őt

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://htitetlentamaska.blog.hu/api/trackback/id/tr104369319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása