HTML

Egy hitetlen napjainak hordaleka

Ez a Blog a Hirszerszőn található népszerü blogom egy reszenek tükre. Mivel energiamat annak gondozása leköti, ide csak esetlegesen irok. Ha felkeltettem valaki figyelmét és és kiváncsi irományimra, kérem, hogy oda forduljon: http://hitetlentamaska.blog.hirszerzo.hu

Friss topikok

Linkblog

Novij Puty Putyina? - Nem erről van szó

2008.05.06. 18:18 HitetlenTamaska

2007 Feb 11

Nagy -szerintem felesleges - feltunest keltett a mostani muncheni biztonsagi konferencian Putyin beszede, ami - megitelesem szerint - csupan a kotelezo konzekvenciait vonta le annak az unilateralis politikanak, amit az USA  Irak megszallasaval megkiserelt, es aminek csendes kritikaja leginkabb Kinaban*  fog nyilvanvalo modon kibontakozni, es amelynek elso, a globalis hadviseles korabbi rendszeret megkerdojelezo, nem is agressziv probalkozasa -nevezetesen az alacsony roppalyaju muholdak leszedhetosegere iranyulo tesztje - az USA azonnali es heves tiltakozasat valtotta ki, holott nem lehettek meglepettek, hogy Kina rohamosan novekvo gazdasagi hatalmanak alapzatan egyre batrabban kostolgatja a politikai es katonai nagyhatalmisag statuszanak izeit, kulonosen akkor, ha -nem megalapozatlanul - ugy latja, hogy az USA -termesztesen egy gyorsan valtozo kozegben- szereptevesztesben van sajat hatalmi lehetosegeinek hatarait illetoen, es ezaltal globalis egyensulyokat fenyeget. 

  

-------------*

A hangos kritika pedig az elrettento nuklerais ero letrehozasara iranylo kezdemenyezes  beizzitasa reven -tobbek kozott- Iranban nyilvanitodott ki. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://htitetlentamaska.blog.hu/api/trackback/id/tr96457082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása