HTML

Egy hitetlen napjainak hordaleka

Ez a Blog a Hirszerszőn található népszerü blogom egy reszenek tükre. Mivel energiamat annak gondozása leköti, ide csak esetlegesen irok. Ha felkeltettem valaki figyelmét és és kiváncsi irományimra, kérem, hogy oda forduljon: http://hitetlentamaska.blog.hirszerzo.hu

Friss topikok

Linkblog

Randa halál

2008.09.06. 10:55 HitetlenTamaska

Gyászbeszéd az SZDSZ bűzös hullája a felett

 

A cím ócska tautológa: a halál soha nem szép, különösen akkor, ha a folyamat lassú, és a szervezet működésének zavara könyörtelen következetességgel lépésről lépésre bénítja meg az addig épnek látszó részeket. A hulla mint tudjuk kongenitális betegségbn szenvedett: a modern társdalom liberális és szociális értékeit egyszerre akarta kielégíteni, és saját intellektuális, és erkölcsi túlerejéről való –alapvetően hamis – vakhitében ezt a bajt szakember felírta gyógyszer helyett mindenféle sarlatán által kitalált gyógyfüvekkel kívánta orvosolni, a mostani látható eredménnyel.

 

Sosem az elhunytat, hanem saját magunkat gyászoljuk, és ennek során felmérjük, hogy milyen kárt szenvedtünk léte illetve kimúlása által, és hogy miképpen tovább.


Első és elementáris érzésünk a harag: A vitustáncát járó haldokló elengedett záróizmai a hozzá egykor közelállókra –az úgynevezett holdudvarra - fecskendezte belének bűzös tartalmát, megteremtve annak lehetőségét, hogy a liberalizmus szép, és hasznos eszméje nyelvi jelére ebben az országban igen sokan és hosszú ideig  a káromlást megtorló bicskanyitogató reflexekkel válaszolhassanak.

 

Igen, szégyellnünk kell, hogy nem korábban és nem hangosabban ordítottunk a betegre, hogy a vesztébe rohan, habár sokan érezhetjük úgy, hogy ezt megtettük az autopsia eredményeként heveny kisgazdásodásban kimúlt organizációval.

 

A „hogyan tovább” nagyon sötét: Abból a naiv álomból, hogy két nagy néppárt között a kis okos és felelős, a libikóka tengelyén finomakat mozdító liberális párt fogja a szereplőket a nagy földhöz való csapódásokkal járó koppanásoktól megkímélni, semmi sem maradt.

Orbán Viktor nagy álma  a két párt osztatú  Magyarország sem tud létrejönni: Goethe önhitt Zaberlehrling-jeként felkeltette azokat a szunnyadó sötét erőket, amelyek eljövetelét a rendszerváltáskor csak az igen vén és tapasztalt kommunisták mondogatták.

 

Igy Magyarországon a következő parlamenti választás után, ami a gyalázatban és átkom kíséretében kimúló  áldatlan tevékenysége  miatt igen közel lehet, egy erősen megtört gerincű, de létező szocialista párt fog szembenézni a valószínűleg 2/3 –os parlamenti többséget elért Fidesszel vagy Fidesz – MDF koalícióval, amelynek az összes, a féldemokrácia rendszerét bebetonozó, antiliberális lépéseit kéjjel fogja támogatni annak –esetleg a parlamentbe szintén bejutó - szélsőjobboldali ellenzéke.

 

A haldokló – remélem - azzal a tudattal múlt ki, hogy számára strukturálisan kizárt a Feltámadás:

Az őt érdemein túl életben tartó holdudvar őrjöngő dühöt érezve tagadja meg voksait,

a név és párt logo miatt érzelmileg továbbra is makacsul fixen kötődők számolni képes részét pedig állampolgári akaratuk elveszése tartja  majd vissza a teljesen irracionális választástól.

Annak az egykori szövetségesnek a hívei, amelynek a közös menekülés érdekében feléje nyújtott kezét a haldokló undorral ellökte, nem felejtenek és nem bocsáthatnak meg.

 

Ne nyugodjon békében

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://htitetlentamaska.blog.hu/api/trackback/id/tr9650908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása