HTML

Egy hitetlen napjainak hordaleka

Ez a Blog a Hirszerszőn található népszerü blogom egy reszenek tükre. Mivel energiamat annak gondozása leköti, ide csak esetlegesen irok. Ha felkeltettem valaki figyelmét és és kiváncsi irományimra, kérem, hogy oda forduljon: http://hitetlentamaska.blog.hirszerzo.hu

Friss topikok

Linkblog

Muk helyett fu(c)k - Orbán átkelt a Rubiconon? *

2008.05.06. 18:04 HitetlenTamaska

2007 februar 2

A mai nap eseményeivel kapocsolatban két alapkérdés vetődik fel:

1. Miért pont most?

2. Miképp reagáljon a kormány?

Az első kérdésre két plauzibilis válasz adódik:

1.1 Gorka Sebestyén komédiájának üzenetével szemben valóban komoly shizma van kialakulóban a Fideszen belül, és Orbánnak a háborus regressziv mentális állapot fenntartásához kellett nyulnia a belső lázadók elszigetelése, és az ingadozók elkötelezése céljából.

1.2 A Fidesz ugy itéli meg, hogy zenitjéhez érkezett a kormány elleni társdalmi düh mértéke, es már belátható közelben van az áremeléseket és egyébb változásokat betudó és ahhoz alkalmazkodni képes apátia elterjedése, ami ráadásul a válságkezelés egyelőre sikeres jeleivel párosul: nem volt vasutas sztrájk, megállapodás látszik kibontakozni az elektromos lobbival, és a közszolgálati érdekképviseletekkel.

Valoszinüleg csak igen másodlagosak voltak a médiát uralni akaró meggondolások:

 Valamit fel lehessen mutatni az MSZP es SZDSZ közfigyelmet vonzó kongresszusaival szemben.

2. A második kérdéskör sokkal nehezebb, ugyanis a szeptemberben elbizonytalanodó kormányhatalomnak nem igazán fizetődött ki, hogy a politikai kihivásokat - elbujva a rendőrség háta mögé - rendészeti kérdésként próbálja kezelni**, és egyáltalán nem biztos, hogy a csendes többségben bizva kicsit is érdekében áll a helyzet további élezése, ugyanakkor nem mutatkozhat tutyimutyinak sem. Tehát, lehet, hogy a válasz  a harcos  negligálás lesz; Orbán Viktor épp ugy nem létezőként való tekintése, mint ahogy az forditva megtörténik. Mindenesetre az események mostani valószinü kimenetelére még szerényebb összegben sem mernék fogadni. 

----------------*

Az uj cimért Feleségenek tartozom köszonettel.

----------------**

Es ez volt az a gyenge pont, ami a Fidesznek  bármikor lehivható alkalmat teremtett a kormány illegitim voltáról való tézisénenek széleskörü kolportálására, a "jogaszkodasra", amiben mindig is nagyobb tehetségrol es fantáziáról tett tanubizonyságot, mint a többi  szintársulat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://htitetlentamaska.blog.hu/api/trackback/id/tr100457052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása