HTML

Egy hitetlen napjainak hordaleka

Ez a Blog a Hirszerszőn található népszerü blogom egy reszenek tükre. Mivel energiamat annak gondozása leköti, ide csak esetlegesen irok. Ha felkeltettem valaki figyelmét és és kiváncsi irományimra, kérem, hogy oda forduljon: http://hitetlentamaska.blog.hirszerzo.hu

Friss topikok

Linkblog

Orban beszede, bloff boff hatan.

2008.05.06. 18:06 HitetlenTamaska

2007 február 4

Elso tezise, hogy a kormany elvesztette nepszerusegi tobbseget tokeletesen igaz. Tegyuk hozza, hogy ez a kormanyokkal gyakran megesik, es eppen azert vannak a valasztasok negy evente es nem – mondjuk- evente, hogy a kormanyok ne essenek ketsegbe nepszeruseguk elvesztesen, hanem tegyek meg az altaluk szuksegesnek tartott lepeseket meg akkor is ha az nepszerusegveszteseggel jar. Ugyanakkor egyaltalan nem biztos, hogy az az "uj tobbseg" amit  vizional, es ami a pillanatnyi gazdasai megszoritasok magatolertetodo veleraroja - mert ugyan melyik polgar szeretei, ha egy kormany a penztarcajaban kotoraszik - az O tobbsege lenne.

Masodik tezise az, hogy a kormany elbukta “a harom megkezdett reformot”. Eleve tobb mint csusztatas a fenntarthatatlan gazar tamogatas (aminek fennmaradasaban Orbaneknak komoly bunreszesege van)  megszunteteset reform lepesnek tekinteni, es –szerintem – korantsem bukott meg az egeszsegugyi reform sem* , amely elso fazisanak legfontosabb elemei (a potyautasok szurese es a korhazi agyszam leepites) meg fognak valosulni, es feltehetoen a korhazak teljesitmenyelvu valos adatokon valo elszamoltatasa is ki lesz kenyszeritve, ami nelkul a tobb biztositos modellre nem lehet atterni. Szinten nem irnam le a kozigazgatasi reformat sem, pusztan azert, mert az allamtitkari poziciokat eppen visszacsinaltak. Es Orban -ebben a vonatkozasban - szemermesen hallgatott a nyugdijreformrol is, ami szinten megindult.

 

A harmadik –es sulyosnak tekintheto- csusztatas a “nyugdijkasszaval” kapcsolatos, amelyik a rendszervaltaskor “üres volt,” mert azt “elloptak”. Azt meg a jogasz vegzettsegu Orban Viktornak is tudnia kell, hogy egy feloszto - kirovo rendszerben mukodo nyugdijinezmenyben – kulonosen a teljes redisztribuciot megvalosito allamszocialista gazdalkodas korulmenyei kozott – a nyugdijkasszanak FOGALMILAG sincs ertelme, igy aztan azt ellopni sem lehet.

Az mar szinte semmi, hogy Orban negyig sem tud szamolni, es harom hatranyos helyzetu csoportrol beszel majd negyet emlit (nyugdijasok, fogyatekkal elok, nagycsaladosok es nok) es a tarsadalom igazsagtalansagarol elmerengve klasszikus szocialdemokrata –sziren- hurokat penget anelkul, hogy barmi konkretumot mondana  arrol, hogy az “igazsagtalansagot” –amirol korabban Gyurcsany Ferenc sem volt rest hosszasan lamentalni (“Magyarorszag szabad, de igazsagtalan”) - hogyan kepzeli enyhiteni.

 Az meg mar csak hab a toran, hogy bedobta a koztudatba, a fenyegeto nyugdijkorhataremeles remet, legyen valami bizsrgeto izgalom is a gyulesrol hazasietok kebleben.

--------------*

Mint ahogy a gazarat is be fogjak az ellatok szedni, a kormany meg ki fogja tudni fizetnei a szocialis tamogatasokat. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://htitetlentamaska.blog.hu/api/trackback/id/tr61457055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása