HTML

Egy hitetlen napjainak hordaleka

Ez a Blog a Hirszerszőn található népszerü blogom egy reszenek tükre. Mivel energiamat annak gondozása leköti, ide csak esetlegesen irok. Ha felkeltettem valaki figyelmét és és kiváncsi irományimra, kérem, hogy oda forduljon: http://hitetlentamaska.blog.hirszerzo.hu

Friss topikok

Linkblog

Tony Blairkurtuk Fleto dolgozatának margójára

2008.05.06. 17:58 HitetlenTamaska

2007 jan 27

Az ot teljes ujsagoldalt betolto munka elso negy lapjan - egyre nagyobb asitasok kozepette - atragva magamat minduntalan azt kerdeztem magamtol, mire fol ez a dolgozat, ami becsuletes iparosmunka ugyan, de feltehetoen semmi ujat nem mond a lakossag azon 1%-anak,  amelyik egyaltalan hivatasbeli kotelemtol vagy egyeni erdeklodestol sarkallva, hajlando ennyi sor vegigszantasara, annak jelzesen tul, hogy a miniszterelnok  nem egy rosszeletu "beteges hazudozo", hanem egy magunkfajta, vilagosan gondolkodni es artikulalni kepes pofa, akinek vannak vallalhato es szimpatikus vizioi, es rendelkezik egy fajta - a kormanynegyed atepitesenek a partkasszat jotekonyan befolyasolo programjan tulmutato -  vitathatatlanul nemzeinek tekintheto celokat illeto kuldetestudattal? 

Aztan az utolso oldalon kiderult a lenyeg: A miniszterelnok ebben a dolgozatban nem a Fideszhez szol,  es azt -a  bekulekeny hang ellenere, elsosorban annak Orban iranyitotta reszet - itt is inkabb marginalizalni igyekszik, hanem sajat partjahoz, amelynek tordofeseitol az utolso napok vitainak es kibeszeleseinek nyoman egyre jobban tarthat:

A miniszterelnok eloremenekulve most nem tett kevesebbet, mint azt, hogy meghirdette a sajat "Bad Godesbergi" programjat*, azaz befejezve az elkurvulo (visszatancolo) Horn Gyula muvet, a magyar posztkommunista partot veglegesen el karja kotelezni a Tony Blair altal femjelzett harmadik utnak, miutan a Fidesz teljes mertekben atalakult a az osszeero szelsojobbot es szelsobalt lefedo populista konglomeratumma.

 

--------------*

Az ezzel kapcsolatos "identitas"  tortenelmi megalapozasa taxonomija soran viszont nem az SDP-hez nyult vissza, hanem az SZDSZ 1988-as kek konyvenek dobbenetesen pontos masolatakent sorolja fel a magyarorszagi progresszio alakjait.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://htitetlentamaska.blog.hu/api/trackback/id/tr65457041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása