HTML

Egy hitetlen napjainak hordaleka

Ez a Blog a Hirszerszőn található népszerü blogom egy reszenek tükre. Mivel energiamat annak gondozása leköti, ide csak esetlegesen irok. Ha felkeltettem valaki figyelmét és és kiváncsi irományimra, kérem, hogy oda forduljon: http://hitetlentamaska.blog.hirszerzo.hu

Friss topikok

Linkblog

Ugocsa non coronat !

2008.05.06. 17:34 HitetlenTamaska

2006 Dec 1

Szorol szora nekem is ugyanaz jutott az eszembe, mint a Klub radioban nyilatkozo neves alkotmanyjogasznak, amikor hiret vettuk, hogy Solyom Laszlo visszakuldte megfontolasra a parlamentnek a Magyarorszagon is kihirdetendo egyesseget, ami az USA es az EU kozotti adatszolgaltatast szabalyozza, amit a legitarsasagoknak kell gyujteniuk az USA-ba erkezo utasokrol, az USA belbiztonsagi eroi szamara.

Meg kell mondanom, hogy ez ugyben meglehetosen ambivalens vagyok:

  1. Termeszetesen az USA-nak szuveren joga, hogy azt es olyan feltetelekkel engedi be sajat orszagaba, akit  es ahogy uri kedve tartja.
  2. Ugyanakkor az EU-nak is joga es kotelessege, hogy a kulvilaggal valo interface-elodes kapcsan is megprobalja ervenyesiteni azokat a jogi normakat, amiket sajat polgaraira nezve a belso ugyek tekinteteben iranyadonak tekint. 
  3. Azt is megertem, hogy Solyom Laszlo - velem egyutt - ugy gondolja, hogy az EU ez ugyekben valo nyomasgyakorlo kepesseget nem a kepviselt kozosseg tenyleges ereje illetve annak potencialisan optimumkozeli  megmeresenek es megmutatasanak szandekaval mukodtette. Ami persze egy paradox allitas - hiszen egy cinikus ellenvelemeny lehet, hogy eppen a jelen ugyben valo behodolas "merte" meg, hogy mekkora a kozosseg TENYLEGES ereje.  
  4. Eppen ezert elvileg dicseretesnek tartom, hogy az Allamelnok a maga tekinelyevel  novelni akarja az ilyen ugyekben valo ellenallas merteket, ugyanakkor ketsegeim vannak afelol, hogy az idopont es a valasztott forma erre valoban a legszerencsesebb lehetoset nyujtja. Ugyanis, hogy a kis, alul teljesito, fo tevekenysegkent egymas kicsinalasaval magat elfoglalo politikai elittel rendelkezo Magyarorszag leckeztesse az emberi jogok gyakorlasa vonatkoztatasa kapcsan az EU elidegenedett burokraciajat es diplomaciai gepezetet, az legalabb annyira viszas es rossz vert szulo, mint az ajto nyitasa ele berakott lengyel torlasz, ami Oroszorszagot akarja alazni, es bosszantani. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://htitetlentamaska.blog.hu/api/trackback/id/tr62456981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása