HTML

Egy hitetlen napjainak hordaleka

Ez a Blog a Hirszerszőn található népszerü blogom egy reszenek tükre. Mivel energiamat annak gondozása leköti, ide csak esetlegesen irok. Ha felkeltettem valaki figyelmét és és kiváncsi irományimra, kérem, hogy oda forduljon: http://hitetlentamaska.blog.hirszerzo.hu

Friss topikok

Linkblog

Lehet, hogy Gyurcsány még nem érti,

2014.07.13. 17:27 HitetlenTamaska

hogy Miskolc* kezelésével politikai harakirit követett el. A DK klientúrájának el nem hanyagolható része (és lehet, hogy ez egy understatement) olyan pofákból áll, akiknek kisebbségi származásuk miatti régi és jogos félelmekből álló traumáit Orbán nacionalista, és a szélsőjobb masszív politikai megjelenését messzemenően támogató és legitimáló politikája  meglehetősen felfokozta, és akiket mindez szükségszerűen kergetett olyan táborba, amelyik FELTÉTEL nélkül, és a lehető legelszántabban utasítja el a rasszizmus és nacionalizmus mindenfajta formáját. Ezek a pofák köthettek kompromisszumot Gyurcsánnyal  jellembeli fogyatékosságai,  intellektuális lapszusai, vagy nárcisztikus személyisége láttán, de a számukra fő kérdésben – vélt vagy valós fenyegetettségük, és komfort érzetük biztosítása ügyében – nem. Ebbe a tabuba gázolt bele – feltételezésem szerint inkább meggondolatlanságból vagy megvezetve, mintsem tudatosan Gyurcsány, és a figyelmeztetés ellenére is tovább vágta a kést – alvezéreivel egyetemben - a DK puha hasába.

 

----------*

Egy kihagyhatatlan történelmi gondolattársítás:

1946-ban Miskolcon a részint baloldali városvezetés által szított "feketézők elleni" kampány során meglincseltek két zsidó molnárt. Persze óriási nemzetközi botrány kerekedett az ügyből, aminek során Rákosi Mátyást is meginterjuvolták, aki ugy védekezett, hogy mivel a város vezetőségében a kommunista párt csak 24 % -al részesedett, így az ő felelősségük csak 24%.

Szólj hozzá!

Címkék: Gyurcsány DK halála

A bejegyzés trackback címe:

https://htitetlentamaska.blog.hu/api/trackback/id/tr326505395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása