HTML

Egy hitetlen napjainak hordaleka

Ez a Blog a Hirszerszőn található népszerü blogom egy reszenek tükre. Mivel energiamat annak gondozása leköti, ide csak esetlegesen irok. Ha felkeltettem valaki figyelmét és és kiváncsi irományimra, kérem, hogy oda forduljon: http://hitetlentamaska.blog.hirszerzo.hu

Friss topikok

Linkblog

Falusi románc, egy "melegfilm" margojára

2008.05.06. 17:48 HitetlenTamaska

2007 Jan 14

Tegnap  a Muvesz mozi -zartnak kikialtott - vetitesen mutatta be Bodis Kriszta fent nevezett cimu dokumentumfilmjet, az uri kozonseg nagy megilletodese kozepette, es a tundi-bundi, eselyegyenlosegileg leszerepelt ex-miniszter Levai Katalin semmitmondo frazisokkal teli bevezetoje utan.

A film arrol szol, hogy hogy egy kis faluban megtelepedo budapesti leszbikus kozosseg elmaganyosodott tagja es egy falubeli rossz hazassagban elo ciganyasszony egy idore konfliktusokkal tulzsufolt szerelmi, de mondhatnam inkabb azt, hogy erzekeny emberi kapcsolatba kerulnek egymassal.
A tenyleg nagyon szimpatikus es empatikus rendezonovel egyutt egy ideig hitegetetjuk magunkat a hollywoodi filmek kotelezo happyendjevel, de pontosan tudjuk, hogy az nem kovetkezhet be:

A pesti es a helyi holgy kozotti intellektualis, kulturalis es ezert HATALMI kulonbsegek tul nagyok, es ezek egy olyan banalis -es vegso soron becserelheto - joszag miatt, mint a szex, nem athidalhatok, es ennek vegso soron semmi koze ahhoz, hogy a kapcsolatuk tortenetesen homo- vagy heteroszexualis-e.

Igy legfeljebb a szereplok gondatlansagan csodalkozhatunk, hogy erzelmi hanyattatasaikat, es esendoseguket a nyilvanossagra biztak, es kicsit a rendezono moraljan gondolkodhatunk, hogy nem felt-e vajon, hogy a szembeotloen kiszolgaltatottabb szereplot, a magat feltunoen szepen es erzekenyen kifejezni tudo roma holgyet, a kapcsolat abszolut veszteset, a film teremtette nyilvanossag reven nem taszitja-e meg kilatastalanabb helyzetbe, abban a kornyezetben, ahol elnie adatott.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://htitetlentamaska.blog.hu/api/trackback/id/tr78457001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása