HTML

Egy hitetlen napjainak hordaleka

Ez a Blog a Hirszerszőn található népszerü blogom egy reszenek tükre. Mivel energiamat annak gondozása leköti, ide csak esetlegesen irok. Ha felkeltettem valaki figyelmét és és kiváncsi irományimra, kérem, hogy oda forduljon: http://hitetlentamaska.blog.hirszerzo.hu

Friss topikok

Linkblog

Orbán pártot vált? Inkább: Aknák es lufik

2008.05.06. 17:50 HitetlenTamaska

2007 Jan 17

Mi mas juthat az ember eszebe, ha olyasmit hall, hogy a Vezer kilep sajat jol es centralizaltan felepitett, anyagilag megalapozott hadseregebol, es egy szegeny, csak neveben elo, kosza horda vezetoje kivan lenni?

A legpluazibilisebb feltevesek a kovetkezok:

1. Orban erzekeli a "vakondokok" munkalkodasat sajat partjaban, es provokalja oket, hogy kidugjak fejuket a foldbol a szeneslapat szamara.

2. A Fidesz vezetosegenek egy reszet "meggyoztek"  a politologusok, hogy az elvetelt oktoberi puccs, es Orban katasztrofalis dontesei (pl Mikola valasztasi szerepeltetese) utan, vele nem lehet valasztast nyerni.

3. A szocialistaknak -ezekben a nehez honapokban- nyilvanvaloan jol jonnnek az ellenfel vezerkarat zilalo hirek, illetve hiresztelesek.

II. 

Ugyanakkor nem lehet teljesen elvetni a blodnek, es szociologiailag valoszinutlennek tuno dontes racionalejat sem:

1. A szocialista part kenyszeruen jobboldali liberalis (neocon) programot valosit meg, amit a politikai ellenfel csak baloldali -szolidarisztikus/populista-  programmal illetve jelszavakkal tud ellentetelezni.

2. A "keresztenydemokracia" mint mufaj kepes feloldani azt az ellentmondast, ami a keleteuropai jobboldali (nacionalista konzervativ ) ideologia es a baloldal szocialista tarsadalomkep kozott feszul.

3. A Fidesz "Terdre imahoz" multja es szocialis gyujtokore, ami sulypontilag a feltorekvo kozepretegekre tamaszkodik,  nem igazan passzol a keresztenydemokraciahoz.

4. Ezert a mai magyar "jobboldal" maximalais lefedettseget elvileg el lehet erni a kozepre huzo, Orban nelkuli, es ezert az MDF-el gond nelkul szovetseget  koto jobb-liberalis FIDESZ, illetve az elesetteket, bigottakat, sovinisztakat tomorito "Keresztenydemokratak" reven, amely utobbi nem kulonosobben igenyes es kritikus tarsasag fejekent pompasan virithat a  karizmatikus Predikator, aki esetleg az egesz "nemzeti" fel - Magyarorszag tiszteletbeli fejenek tekintheti magat.   

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://htitetlentamaska.blog.hu/api/trackback/id/tr67457005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása