HTML

Egy hitetlen napjainak hordaleka

Ez a Blog a Hirszerszőn található népszerü blogom egy reszenek tükre. Mivel energiamat annak gondozása leköti, ide csak esetlegesen irok. Ha felkeltettem valaki figyelmét és és kiváncsi irományimra, kérem, hogy oda forduljon: http://hitetlentamaska.blog.hirszerzo.hu

Friss topikok

Linkblog

Surányi hét végi cikke a Nepszabadságban

2008.05.06. 17:54 HitetlenTamaska

2007 jan 23

Magam is suru fejcsovalas kozepette olvastam Suranyi cikket, foleg amiatt, hogy fo teteleit nem bizonyitotta, csak ex chatedra deklaralta.

Mert az ugye evidens, hogy nem a farok csovalja a kutyat, tehat a real szfera hibas, tekozlo koltsegvetesei politikajat, a vilag legzsenialisabb kozponti bankja sem tudja veszelyteleniteni, legfeljebb annak hirtelen negativ hatasait idoben szetkenni, ez altal idot vasarolva a pusztito hatas tompitasa kidolgozasara, illetve az ahhoz szukseges eszkozok felhalmozasara.

Az is vilagos, hogy a felhalmozott kovetleseket ertektelenito inflacioval "meg a hulye is"  tudja szanalni az allamhaztartast, de azon az aron, hogy a viz ala nyomja a toketulajdonosok (es kozvetve az egesz tarsadalaom) fejet, amely folyamatban jotekonyan ervenyre tudnak jutni a darwini elvek, hangsullyal a gyengek  kipusztulasara.

Mindezeken tul ertelmezhetetelen szamomra Suranyi azon maximaja, hogy a Nemzeti bank NE kovesse sajat statutumat, a torvenyes belfoldi fizetoeszkoz vedelmere, es ezaltal NE  teljesitse be alkotmanyos feladatat, hogy ellenpontot kepezzen a kormanyzat  ellenerdeku penzugyi politikajaval, hanem homalyoasn megfogalmazott az orszagnak kivanatos "kozep, hosszu tavu" celok erdekben kovessen valamai egeszen mas celt.

Mindezek kovetkezteben -legnagyobb sajnalatomra - magam egyaltalan nem tudom belatni a Jarai fele Nemzeti Bank altal kovetett monetaris politikanak - a szocialista es liberalis sajto altal sugalmazott - alapveto hibajat, vagy szubverziv voltat, pedig milyen jo lenne hinni a nep tiszta buzajaba konkolyt kevero gonosz ellenseg leteben.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://htitetlentamaska.blog.hu/api/trackback/id/tr92457023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása