HTML

Egy hitetlen napjainak hordaleka

Ez a Blog a Hirszerszőn található népszerü blogom egy reszenek tükre. Mivel energiamat annak gondozása leköti, ide csak esetlegesen irok. Ha felkeltettem valaki figyelmét és és kiváncsi irományimra, kérem, hogy oda forduljon: http://hitetlentamaska.blog.hirszerzo.hu

Friss topikok

Linkblog

Unom az Óvás -t

2008.05.06. 17:56 HitetlenTamaska

2007 Jan 24

Stilszerüen mondva herótom van tőlük, konkrét es absztrakt értelmemben is.

Lássuk előszőr a konkrét okot:

 Budapest VII kerülete a főváros  egyik legsivárabb, leglepusztultabb, pauperizálódott,  zöldterületet és  napfényt nélkülöző része, ahol térden csuszkálva kéne lábanyomát csókolni minden  elavult, fövő káposzta büzét áraszó házat felrobbantani kész, parkot, utcát nyitni vagy modern épületet emelni hajlandó vállalkozónak.

 

És lássuk az absztrakt okot:

A védeni nem érdemes nyomor fenntartása érdekében kántáló álszent süvöltözés hangjai mögött nem lehet nem észrevenni egy maroknyi, de annál hangosabb csoport  agressziv, nyomuló, térítő, politikai -és anyagi- haszont leső szándékát:

Ök voltak azok, akik a ténylegesen nem, vagy csak nyomokban létező orthodoxok által még kevésbbé betartott vallási "kötelezettségekre" való hivatkozással probáltak az ezzel kezdeni strukturálisan mit sem tudó laikus állam jogalkotásába beavatkozni, amikor az alkotmánybíróságon megtámadták az EU-s népszavzás szombatra való helyezését, vagy akik csufosan felsült kezdeményesét eresztettek meg egy önálló nyelvvel nem rendelkező, csak névszélhámoskodással értelmezhető (és főként félreértelmezhető)  csoport utólagos "nemzetiségisítésére", ráerősitve ezzel a politikai szélsőjobb hasonló törekvésére, miszerint az egykori gettólakók utódai tessenek magukat ismételten gettóba  terelni, és ha erre láthatóan és elsöprő többségükben nem hajlandók, akkor legyen büntetésül az ő, és az egész társadalm bosszantására egy lehetőleg mentül nagyobb terület legalább gettonak kinevezve,  virtuálisan elkülönítve, és a szegénység és piszok bélyegével megjelölve.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://htitetlentamaska.blog.hu/api/trackback/id/tr76457031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása